Fossielen

Diverse fossielen

Onze vooraad indrukwekkende fossielen van museumkwaliteit zijn miljoenen jaren oud. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bekijk onze collectie of neem contact met ons op.

Wat is een fossiel?

Fossielen zijn resten van planten en dieren die lang geleden geleefd hebben. Fossielen ontstaan als een organisme sterft en de resten bedekt worden met water en lagen sediment. Hierdoor blijven uiteindelijk alleen de harde delen over die steeds weer worden bedekt met nieuwe lagen sediment. Fossielen kunnen ook bewaard zijn in een hars dat miljoenen jaren geleden over de plant of het dier heen is gedropen. Na miljoenen jaren zijn de overblijfselen van het organisme versteend en is er een fossiel ontstaan.

Hoe te gebruiken?

Fossielen kunnen bijzonder decoratief zijn en soms verbluffend perfect en herkenbaar. Dit prachtige symbool van leven dat door verstening vereeuwigd is, spreekt velen aan.

U kunt online meer informatie opvragen over onze collectie fossielen.

Bekijk onze fossielen

Onze collectie bestaat uit veel verschillende soorten fossielen. U kunt ons bezoeken op afspraak. Op zaterdag is er geen afspraak nodig en is st1 gallery geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Neem alvast een kijkje op onze website om een idee te krijgen van onze stukken.