Amethist

Op zoek naar amethist

Zoekt u een bijzondere exclusieve amethist? St1 gallery heeft professionele kennis in huis over amethist.

Meer informatie over amethist

Amethist is een kwarts. De sporen van mangaanoxide in amethist zijn verantwoordelijk voor de violette kleur. Amethist wordt vaak als mooie kristallen in holten in vulkanisch gesteente gevonden en is ook wel in ertsgangen aanwezig. De zeskantige puntige kristallen komen voor in allerlei formaten en vormen zoals in geodevorm (bolvormige holte in gesteenten), in enkele punten en/ of in clusters.

Amethist wordt op vele plaatsen gevonden. De meest spectaculaire stukken komen uit Brazilië en Uruguay.

De naam amethist is afkomstig uit het Grieks en betekent “niet onder invloed” (Grieks: “a-methyl”). De ontnuchterende en verhelderende uitwerking van amethist was in de oudheid al bekend en amethist werd eeuwen geleden al gedragen tegen dronkenschap.

Amethist is een steen die het aardse en het geestelijke in balans brengt. Ook is amethist geschikt voor vertrekken waar ontspanning en rust gewenst is zoals wachtkamers, spreekkamers, meditatieruimtes en slaapkamers.

U kunt bij ons online meer informatie opvragen over een amethist.

Langskomen bij st1 gallery

Op zaterdag is st1 gallery geopend van 12:00 tot 17:00 uur. U kunt ook een afspraak maken om ons op een ander moment te bezoeken. Op de website vindt u een groot gedeelte van de amethistcollectie waardoor u online een goede indruk krijgt.