Bergkristal

Exclusieve bergkristal

Bij ons vindt u exclusieve stukken bergkristal. Wilt u meer te weten komen of bent u benieuwd naar wat bergkristal precies is? Neem een kijkje in onze collectie en lees hieronder meer informatie over bergkristal.

Wat is bergkristal?

Bergkristal is de kleurloze, transparante variëteit van kwarts. Het ontstaat in barsten en spleten van kwartsiet- of schistgebergten, bij hoge temperatuur door stolling uit een waterachtige vloeistof.

De zeskantige vorm van de kristallen is typisch voor kwarts en is terug te vinden bij alle kwartskristallen op de wereld. De meest bekende vindplaatsen van bergkristal zijn: Minas Gerais (Brazilië), Arkansas (V.S.), Alpen (Zwitserland), Oeral (Rusland) en Madagascar.

Bijzonder aan bergkristal is de enorme diversiteit aan toepassingen waarvoor het gebruikt wordt:

  • Mooie losse kristallen en kristalgroepen worden zeer gewaardeerd door verzamelaars of gewoon als decoratie;
  • Industrieel worden bergkristal en ook andere kwartssoorten gebruikt vanwege de eigenschap die “piezo-elektriciteit” genoemd wordt. Een bekende toepassing hiervan is het gebruik van bergkristal in de veelgebruikte kwartshorloges;
  • Daarnaast wordt bergkristal toegepast in de radiografische industrie (satelieten) en in de optische industrie.

Het kristal van bijvoorbeeld wijnglazen is gemaakt van glas en dus “gemaakt” terwijl bergkristal puur natuur is. Aan bergkristal is geen mensenhand te pas gekomen!

Voor de Grieken was bergkristal “bevroren water” (Grieks: “krystallos”) dat niet in de buitenlucht smolt. Bergkristal stond in alle culturen bekend als zuiverende steen en wordt ook nu nog gebruikt als energiegever of om energie door te laten stromen. Ook kan bergkristal helpen om geest en lichaam meer in balans te brengen.

Veel mensen schrijven grote krachten aan de uitstraling van bergkristal toe. Bergkristal wordt veel gebruikt bij meditatie en bij diverse therapieën waarbij de bergkristal een zuiverende werking zou hebben. Zowel losse kristallen, clusters als geslepen stenen worden als helende steen gebruikt en versterken de werking van andere stenen.

U kunt online meer informatie opvragen over onze collectie begrkistal.

Kom langs!

Wij beschikken over een grote exclusieve collectie bergkristal. U kunt een afspraak maken of langskomen op zaterdag tussen 12:00 tot 17:00 uur. Op deze pagina vindt u een aantal  stukken bergkristal om u een goede indruk te geven over wat wij hebben.